Hoofdstuk 6

Deel 6: Robins Wonderlijke Reis naar LoveStation22

06 burgemeester klein

Het was zondagochtend.
Robin had croissantjes gemaakt. Van die roldingen van deeg uit een blik dat open knalt, als je ermee op het randje van het aanrecht slaat. Het was vaste prik: Robin maakte elke zondagochtend croissantjes.
Die met een mix van jam en hagelslag waren goed gelukt. Die met kaas ook. Maar die met leverworst en hagelslag: Papa stikte er bijna in toen hij een hap nam. Vieieieies! Leuk geprobeerd, maar nooit meer doen.
Robin las de voorkant van de krant die haar vader aan het lezen was.

‘Zondag feestelijke opening van het ecoduct’

06 mestkevers aan het werk smallRobin had er van Jeroen over gehoord. Zijn vader was een van de bouwers van het ecoduct. Jeroen had uitgelegd dat een ecoduct een soort brug was waar alleen dieren overheen mogen. Door het ecoduct zouden de dieren niet meer de weg hoeven oversteken. Er waren vorige maand nog een moeder-hert en haar kleintje doodgereden. Zo zielig! Door het ecoduct zouden dat soort ongelukken niet meer gebeuren. En Jeroen had haar ook verteld over de boksbalkever die op de Noorderheide woont en die nu ook zonder gevaar naar de Zuiderheide kan. Robin vond Jeroen’s vader een held met zo’n slimme brug! 06 hertenfamiliesmall

Robin vroeg:“Pap, vanmiddag is de opening van het ecoduct van Jeroen’s vader… gaan we daar naar toe?”

“Als je dat leuk vindt, het is om 11 uur, ga jij je maar aankleden” bromde Robin’s vader.”Hé… je kunt een prijs winnen als je een naam bedenkt voor het ecoduct, dat is iets voor jou!”

Daar moest ze toch iets op kunnen bedenken?!
Ze zette haar bord op het aanrecht en rende naar haar kamer.
Knuffelberaad!
Robin zette alle knuffels in een rondje om haar heen. Sam, de ezel, keek en luisterde door het open raam mee.
“Jongens, vandaag is een bijzondere dag!” riep Robin opgewonden, “…vandaag is de opening van het ecoduct, de dierenbrug. Dus jullie mogen mee! En er is werk aan de winkel. We moeten een naam bedenken voor de dierenbrug!”
“Wie heeft er een idee?”

06 LS22 elk teaserRobin ging voor haar schoolbord staan en tekende over de weg de dierenbrug.
Voor de brug tekende ze een dierenoptocht, klaar om de brug over te gaan.
En toen wist ze het. Natuurlijk! Eigenlijk zou die dierenbrug een soort ‘Lovestation’ zijn waar de dieren zich verzamelden om veilig naar de overkant te reizen. Robin riep“ We noemen de dierenbrug ‘Lovestation.’ Nee… ‘LoveStation22!’, dat klinkt alsof er wel 22 soorten dieren overheen kunnen.”
Robin sprong door de kamer. “en ik weet weer een tip om de wereld te redden…: denk klein… en help om te beginnen bijvoorbeeld de boksbalkever!”. De knuffels vonden het een tof plan.

Robin deed haar lievelingsjurk aan, zette de knuffels allemaal in de trekkar en reed de kar naar buiten. Daar deed ze Sam zijn tuigje om en bond de trekkar erachter. Tik hipte op de rug van Sam, papa deed de voordeur dicht. Jeroen stond al klaar met zijn ouders; die gingen natuurlijk ook. Met elkaar liepen ze naar het gloednieuwe ecoduct. Het was er druk! Er waren deftige dames met hoedjes, mannen met dassen, een fotograaf van de krant en iemand van de televisie met een camera en een microfoon. Er hing een lint en de burgemeester stond al klaar met een schaar om het lint door te knippen. Maar er was geen dier te bekennen. Alleen knuffels van Robin waren er. En Sam en Tik natuurlijk. Dat zag de man van de televisie ook.

…En zo kwam het dat Robin die avond op televisie was en iedereen in Nederland zag hoe Robin als eerste met haar dieren over het ecoduct mocht. Iedereen klapte, de burgemeester knipte het lint en maakte het feest compleet met zijn bekendmaking dat de naam van het ecoduct zou worden…: Lovestation22!06 diverse kevers small

Wat een topdag. En Robin had die dag ook nog een tip bedacht om de wereld te redden. Weet jij ‘m nog? En heb jij er zelf ook eentje? Mail jouw tip naar info@lovestation22.com en maak kans op de Sam de ezel-knuffel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verhaal: Madelijne Kool * Illustraties: Wanda van Dijk