Hoofdstuk 2

Robin’s Wonderlijke Reis naar Lovestation22: De wijze giraf.

Wat vooraf ging: Robin is vertrokken. Van huis. Met haar ezel Sam en roodborstje Tik. Op weg om de wereld te gaan redden. 

knapzakDaar liepen ze.  Robin stapte stevig door. “Kom op Sam, niet zo sjokken,” zei Robin, “we gaan eerst even naar Dappertje Dik. Ik wil zo door ons gat in het hek van de dierentuin kruipen.”
“Jaja, Robin, maar ik heb honger.” zuchtte Sam. “Honger?!” riep Robin, “dat hebben ze in arme landen, zegt mama altijd. Je hebt TREK. Ik ook trouwens”.
Robin hoorde haar maag knorren en dacht aan papa die nu vast vreselijk ongerust was. Dat was wel zielig voor papa. Zielig ook voor de knuffels op haar bed.

En eigenlijk ook wel zielig voor de grote pan pasta die papa had gemaakt.pasta

Papa had Robins’ lievelingseten gekookt: blote pasta, zonder groene dingetjes, met witte saus, mmm. Het water liep Robin in de mond bij de gedachte. Zij, Tik en Sam waren net voordat ze zouden gaan eten weg gegaan. Een beetje dom, bedacht Robin nu: als je weg loopt kun je dat beter NA het eten doen!

Maar goed, wat je belooft, moet je doen.
Dus als je zegt dat je de wereld gaat redden, zit er niks anders op.

dappertje-dikRobin stapte vastberaden door, met Sam naast zich.
Ze waren bij de dierentuin aangekomen.
Het gat in het hek zat er nog.
De kust is veilig!” tjilpte Tik.
Het was net na sluitingstijd.
De bezoekers en oppassers waren naar huis.

De dierentuin was weer van de dieren. En een beetje van Robin. Robin kroop door het hek en hield het prikkeldraad omhoog zodat Sam er doorheen kon.
Tik hield de wacht.
Robin kon de weg naar Dappertje Dik wel dromen: ze woonde niet ver van de dierentuin. Mama nam Robin al mee toen ze het verschil tussen een kameel en een olifant nog niet wist, bijna elke dag.
Dan vertelde mama de spannendste, gekste en leukste dingen over de dieren.

Wist je bijvoorbeeld dat een olifant per dag wel 50 kilo poept?02 LS22 Giraffe
Dat soort handige weetjes leerde Robin al vanaf dat ze heel klein was.
Inmiddels had ze heel veel weetjes verzameld. Juf Nina vroeg haar af en toe zelfs hoe bepaalde dierendingen werkten als ze het zelf niet wist.

“Robin, hoe lang is de tong van een miereneter eigenlijk?”
“Oh, bijna een meter!” riep Robin dan. Dat wist ze gewoon. Haar buurjongen vond dat wel grappig aan Robin: ze wist heel veel maar was toch geen nerd.

Dappertje Dik keek boven alles uit en had Robin aan zien komen maar was toch verrast:
“Robin! Wat doe je hier zo laat?” riep ze een beetje streng.
“Dappertje Dik, we komen je halen. Ik heb je nodig. We moeten de wereld redden.” Robin keek er heel serieus bij toen ze het zei. “Wat een mooi plan!” riep Dappertje, “maar eh…. ik wil net gaan eten!” Robin klom op de ladder bij het nachtverblijf en Dappertje Dik liet Robin van haar nek van roetsjen. “Jiehaaaaaa!” gilde Robin. Dit was zo leuk! “Dappertje Dik, heb jij wel eens gehoord van LoveStation22?…

indedierentuin

Weet je wat? We gaan eten bij mij thuis en dan vertel ik je wat ik denk dat het is. Mijn vader heeft heel lekker gekookt. En dan…”

“Robin,” onderbrak Dappertje Dik haar, “JIJ gaat thuis eten. Daar hoor jij. En ik hoor hier. Je vader is hartstikke ongerust. Hup!”
Dappertje Dik gaf Robin een zetje met haar neus richting het hek. “Maar ik heb wel een tip om de wereld te redden: denk af en toe als een giraf en steek je nek uit. Doe het net even anders dan anderen.”

“Dat doe ik. Dank je, lieve Dapppertje Dik!” Robin bedacht dat dit het moment was dat ze haar het eerste advies had gekregen om de wereld te redden! Dat was 1… op naar nummer 2! 3! Tot 22! Dat was het: ze zou 22 tips gaan verzamelen om de wereld te redden! LoveStation22!
Robin gaf Dappertje een dikke kus.

En zo kwam het dat Robins vader riep dat hij eigenlijk heel erg boos was omdat ze was verdwenen, maar dat hij nog blijer was dat ze weer thuis was met Sam. En zo wist Robin dat koude pasta als je honger hebt extra lekker is, dat giraffen hele wijze dingen kunnen zeggen en dat ze nu een aanknopingspunt had om de wereld te redden: ze zou 22 tips gaan verzamelen.

******************************************************

Heb jij een goeie tip om de wereld te redden? Bijvoorbeeld door geen plastic meer in de zee te gooien zodat de vissen niet meer stikken? Of dat mensen die vechten dat moeten doen met kussens?

Laat het ons weten en mail jouw tip naar info@lovestation22.com