Hoofdstuk 12

Deel 12: Op mini-vakantie

12-ik-zie-in-de-wolken..bw

Het was woensdagmiddag. Over een week was de juffendag. Dan vierden ze de verjaardag van de juffen.
Juf Nina had Robin gevraagd om iets te bedenken voor die dag. Het moest echt iets bijzonders worden. Een verrassing.
Samen met Sam, de ezel van Robin, waren Robin en Jeroen naar het park gegaan om te ‘brainstormen’ zoals de juf dat noemde. “’Brainstormen’ betekent dat je allerlei dingen gaat bedenken om iets te maken of op te lossen,” had juf uitgelegd. “Jullie kunnen bijvoorbeeld brainstormen over wat we gaan doen op juffendag”.

Hoe kun je goed nadenken?
Robin en Jeroen lagen op hun rug naar de wolken te kijken op het veldje, bij de omgevallen kastanjeboom. Robin kwam er al sinds ze  baby was. Ze kon met haar ogen dicht in de boom klimmen, zo vaak had ze het gedaan. Het gekke was dat de boom was omgevallen, maar liggend doorgroeide. Nu was het een favoriete klimplek van heel veel kinderen. Sam stond een stukje verderop bij de waterkant. Jeroen en Robin deden een wedstrijdje ‘wolken-dieren-tellen’. Dat had Robin van opa geleerd: “Als je het even niet weet of je je verveelt: kijk omhoog. De beste ideeën hangen gewoon in de lucht,”  zei opa altijd.

“Ik zie een kameel!” riep Robin.

“…Ja… maar dat is er dan wel eentje met 3 bulten,” lachte Jeroen, “…en een kameel heeft er maar eentje. Haha!” Kijk, dat soort dingen moet je niet tegen Robin zeggen. Die heeft namelijk nogal veel verstand van dieren.

“Jeroen, een drommedaaaaaaaaris. Die heeft er eentje. Een kameel heeft er twee. Weet je nog?!” preekte Robin.

“Oh ja…..” zuchtte Jeroen. De wind veranderde de driebultige kameel in een soort van slang met konijnen-oren en toen was ie weg. De wolken leken nergens meer op.

“Stel nou dat we hier in de woestijn zaten…” zei Jeroen, “dan had ik verschrikkelijke dorst!” Hij schonk twee bekers limonade in. “Lekker!” In 1 teug dronk Robin de beker leeg.

“Maar euh, wat12-ticketbw moeten we nou, Jeroen? Die brainstorm schiet niet op zo.” Jeroen schonk Robin nog wat limonade in. Jeroen zei peinzend: “Die kameel… die was zo gek nog niet!…Waarom gaan we niet met z’n allen op mini-vakantie naar de woestijn met juffendag?”12-oasebw
Dit ging Robin een tikkie te snel. Op mini-vakantie?

“Ja! Kijk, de omgevallen kastanjeboom is dan een palmboom…. En hier waar wij liggen is de oase!”

“En dan gaan we allemaal vanaf school met een speurtocht, op zoek naar de oase!” Robin sprong op. Die Jeroen was zo gek nog niet.

“Ga door, met die brainstorm van je…” daagde ze Jeroen uit.12-oosterse-prinsesbw

“En dan is de juf de ontvoerde woestijnprinses die op de kameel mag. En Sam speelt dan de kameel! En die noemen we dan HobbelieBobbelie!”

 

 

 

 

 


En zo kwam het dat juf Nina op juffendag verrast werd met een ticket voor een minivakantie.12-kamelentochtbw

Ze werd meegenomen door 24 ‘arabieren’ die haar –op kameel-ezel Hobbeliebobbelie- ontvoerden naar de oase met de ‘kastanje-palm-boom’. Waar die 24 ‘arabieren’, onder leiding van een hele wijze ‘sultan’ –de opa van Nina-, op hun ruglagen te kijken naar de wolken. Ze zagen de meest interessante dieren: een hangbuikzwijn met een kameleonstaart, een schorpioen met een krokodillenbek en nog veel meer…

12-wolken-kijkenbw

…en Robin bedacht dat alle bazen van de wereld misschien eens wat vaker naar de wolken moesten kijken om oplossingen te vinden. Omdat je soms je best moet doen om dingen te WILLEN zien.

Speciaal voor de vakantie hebben we iets extra’s: Ga op reis met je eigen kameel… luister hier naar ‘Hobbelie bobbelie’!

 

Welk dier zie jij vandaag in de lucht? Teken ‘m na, mail ‘m en maak kans op de enige echte LoveStation22 knuffelezel Sam!

 

12 LS22 Somali wild ass 1240px wmNamu heeft deze prachtige tekening gemaakt van de ezel. Wil je nog meer lezen over de Somalische ezel? Lees dan haar blog!