Hoofdstuk 1

Deel 1:

“Robin! Robin! Eeeeeeeeeeeeeeeeeeten!”

Onderaan de trap stond papa te roepen. Robin hoorde hem niet.
Sterker nog: Robin was niet op haar kamer. Niet meer.

Maar dat wist papa nog niet.

Papa had niet kunnen bedenken dat de oude radio van opa ervoor had gezorgd dat Robin verdwenen was.
“Robin, over 5 minuten aan taaaaaaaaaaafel!” riep papa naar boven en liep de keuken weer in.

Wat was er gebeurd?

Om het te snappen moet je eerst weten wie Robin is.

Terwijl papa beneden nietsvermoedend in de pasta stond te roeren, stopte Robin haar spaarpot en lievelingsvest in de koffer. Tik, het roodborstje, zette ze op haar schouder. Oh ja, de radio die ze van opa Peter had gekregen, die moest natuurlijk mee! De koffer ging nog maar net dicht. Robin keek uit het raam en riep Sam, de ezel. “We gaan Sam!”. Sam vond het best. Als Robin het had bedacht, dan was het vast goed… maar dit was wel het aller-vreemdste wat hij ooit met Robin had gedaan. Zouden ze echt gaan?!

Door die radio was het allemaal gekomen.
Sinds Robin dat ding had gekregen van opa, had ze heel veel oneerlijke dingen gehoord in het nieuws. Over oorlog. Kinderen die honger hebben. Over dieren die misschien wel uitsterven. Ze was er helemaal droevig van geworden.

Totdat ze iets hoorde op de radio over ‘LoveStation22’.

He?! Wat zou dat zijn?! Robin had geen idee, maar het klonk als een geheime boodschap.

Het liet haar niet los.

Ze had Knuffel-beraad gehouden met alle dieren in haar kamer en bedacht samen met Ezel Sam een plan: “Dit kan zo niet langer. We moeten weg, Sam. Ik wil weten wat dat is, dat LoveStation22. En ik wil de wereld redden. Om te beginnen de dieren. En daarna de rest. Maar dan moeten we NU gaan”

En zo kwam het dat de pan pasta overkookte, haar papa zo hard haar naam schreeuwde dat de hele buurt het kon horen en opa wist hoe laat het was: Robin was verdwenen.

Met Sam. En de radio. Op weg naar LoveStation22.

Wordt vervolgd…

In het volgende verhaal ontmoet Robin de giraffe. En jij mag de naam bedenken! Mail jouw naam naar info@lovestation22.com. Dan wordt jouw naam misschien wel gebruikt in het volgende verhaal en maak je kans op een echte Sam Knuffelezel!